Teknoloji Haber

Alper Gezeravcı uzaydan ne zaman, saat kaçta dönecek? (Dönüş yolculuğu canlı yayın ekranı)

Alper Gezeravcı uzaydan ne zaman, saat kaçta dönecek? (Dönüş yolculuğu canlı yayın ekranı)

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin Dünya’ya dönüş yolculuğu için hazırlıklar başladı. Ekibin Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) ayrılış tarihi Florida kıyılarındaki olumsuz koşullar nedeniyle ertelenmişti. Gezeravcı’nın Dünya’ya dönüşü için Axiom Space’in yapacağı canlı yayınlar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TUA’nın simultane çevirisi eşliğinde takip edilebilecek.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin Dünya’ya dönüşü 3 kez ertelenmişti. Gezeravcı ve ekibinin Dünya’ya ne zaman döneceği ile ilgili SpaceX’ten yeni bir açıklama geldii. 

Axiom’dan yapılan açıklamada “Dragon kapsülü TSİ 16:45’te uluslararası uzay istasyonundan ayrılacak.” denildi. SpaceX’ten yapılan açıklamada da yolculuğun 47,5 saat süreceği açıklandı. 

ALPER GEZERAVCI’NIN DÖNÜŞ YOLCULUĞUNU CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

DÖNÜŞ YOLCULUĞU NASIL İZLENEBİLECEK?

Alper Gezeravcı’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) Dünya’ya dönüş yolculuğuna ilişkin canlı yayınlar online olarak izlenebilecek. 

Axiom Space’in, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, Alper Gezeravcı’nın da aralarında bulunduğu Ax-3 mürettebatının ISS’den ayrılması çevrim içi olarak şirketin “axiom.space/live” hesabından takip edilebilecek. Öte yandan Gezeravcı’nın Dünya’ya dönüşü için Axiom Space’in yapacağı canlı yayınlar, Anadolu Ajansı (AA), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Uzay Ajansının (TUA) sosyal medya hesaplarından simultane çeviri eşliğinde canlı olarak izlenebilecek.

VİDEO: KAPSÜL UZAY İSTASYONU’NDAN AYRILDI

Kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu